Viggo Waas

President/Herbergier (gedeelde rol met Stefan
Viggo Waas

Viggo Waas is een Nederlandse cabaretier, acteur en presentator, geboren op 30 maart 1962 in Koudekerk aan den Rijn. Hij begon zijn carrière als cabaretier in de jaren '80, samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B. Wahr.

In 1987 richtte Waas samen met deze vrienden het cabaretgezelschap NUHR op, waarvan hij tot op heden nog steeds deel uitmaakt. Met NUHR heeft hij vele succesvolle voorstellingen gemaakt en diverse prijzen gewonnen, waaronder de VSCD Cabaretprijs en de Poelifinario.

Naast zijn werk bij NUHR heeft Waas ook solo-optredens gegeven en verschillende rollen gespeeld in televisieseries, films en theaterproducties. Zo was hij onder andere te zien in de films All Stars en Schnitzelparadijs en speelde hij gastrollen in series als Baantjer en Flikken Maastricht.

Naast zijn werk in de entertainmentindustrie is Waas ook actief als sportcommentator en presentator. Hij presenteert regelmatig televisieprogramma's over voetbal en schreef een aantal boeken over dit onderwerp.

Al met al heeft Viggo Waas een indrukwekkende carrière opgebouwd als veelzijdig artiest en presentator.

Terug naar het overzicht

Home Cast & creatives Viggo Waas