Sanne Groenen

Ensemble
Sanne Groenen

Sanne Groenen behaalde in 2016 haar bachelor of arts, afstudeerrichting musicaltheater, aan de Fontys Dansacademie te Tilburg. 

Afgelopen theaterseizoen was ze te zien in de musical The Bodyguard als swing. Daarvoor werkzaam als ensemble/cover Rhonda in TINA – De Tina Turner Musical. Bij de musical Hij Gelooft in Mij vervulde ze de rol van Dance Captain en swing. Hiervoor was ze werkzaam als swing in de Duitstalige versie van Mamma Mia!. Daarmee tourde ze door zowel Duitsland, Oostenrijk als Zwitserland. In Berlijn was ze naast swing ook nog cover Lisa en Assistant Dance Captain. Later speelde ze in de gelijknamige Nederlandstalige versie in het Beatrix Theater in Utrecht. In de Efteling-theaterproductie Pinokkio vertolkte als alternate meermaals de rol van Fee. Daarnaast was ze in Amsterdam te zien in het DeLaMar Zomer Cabaret. Op jonge leeftijd zette zij haar eerste theaterstappen in de musicals The Sound of Music en Annie

Recent was ze te zien in het Vlaamse televisieprogramma James de Musical. Daarnaast werkte ze als danseres mee aan het televisieprogramma de BZT Muziek Show.  

Terug naar het overzicht

Home Cast & creatives Sanne Groenen