Ruut WeissmanRegie: Ruut Weissman 

Ruut Weissman (1955) was 30 jaar betrokken bij de talentontwikkeling van jonge toneelspelers, theaterzangers en cabaretiers. Van 1 februari 1986 tot 1 februari 2016 stond hij aan het hoofd van de Kleinkunstacademie, sinds de  fusie in 2001 met de Toneelschool, de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie geheten.

Hij stond aan de wieg van vele carrières waaronder die van Acda & de Munnik, De Vliegende Panters, Carice van Houten, Alex Klaasen, Ellen ten Damme, Nynke Laverman en Wende Snijders.

Buiten de school maakte Weissman naam als muziektheater- en cabaretregisseur van talloze theaterproducties waaronder Tip Top, Heerlijk duurt het langst, Foxtrot, Hij gelooft in mij, De Tweeling, Fiddler on the Roof, Over de Grens, Cedrats de Sicile voor Théâtre National de Chaillot in Parijs, ‘I’ van Igone de Jongh, alle The Analogues shows en de cabaretvoorstellingen van o.a. Jenny Arean, Jasperina de Jong, Paul de Leeuw, Jan Jaap van der Wal, Peter Heerschop en Viggo Waas, Daniel Arends, Simone Kleinsma, en Peter Pannenkoek waaronder de oudejaarsshow van 2022 en DNA.

Verder coacht en regisseert hij verschillende jonge theatermakers waaronder Sinan Eroglu (Brel) en Marlies Ruigrok (Karavaan).

Van 2016 tot 2019 was hij artistiek leider van DeLaMar Theater Producties in Amsterdam, later de Theateralliantie.

Eerder publiceerde Ruut Weissman 'De kunst van het bedriegen'(2004). 

Home Cast & creatives Ruut Weissman