David van Uuden

Kapitein/Pastoor
David van Uuden

David van Uuden studeerde in 2015 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en is werkzaam als acteur en zanger in het theater en voor film en televisie.

David speelde bij toneelgezelschappen en productiehuizen als het Noord Nederlands Toneel, het Amsterdamse BosTheater, Jeugdtheater Sonnevanck, Theater Bellevue, Frascati, Het Zuidelijk Toneel i.s.m. Festival Cement en in verschillende voorstellingen van regisseur Ada Ozdogan bij Theater Rast. Ook was hij te zien in muziektheatervoorstellingen van Ruut Weissman, Het Balletorkest ('Belle en het Beest', door Geert Lageveen en Leopold Witte) en van collectief De Hollanders en zanger Spinvis. Voor televisie werkte hij o.a. mee aan TreurTeevee, Klokhuis en Rampvlucht.

Naast zijn werk als acteur en zanger is David werkzaam als theatermaker en schrijver. Met actrice Dorien van Gent en theatermaker Thomas Spijkerman maakte hij een nieuwe versie van de klassieker Dinner for One voor de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en met Van Gent schreef hij daarnaast de eenakter Sabine en René voor verschillende theaterfestivals.

David van Uuden stelde met Job Römer en Marlies Bosmans de bundel ‘125 monologen’ samen, een nieuwe verzameling monologen uit toneelstukken voor acteurs en nieuwsgierige toneellezers (Uitgeverij International Theatre & Film Books).

Terug naar het overzicht

Home Cast & creatives David van Uuden