Pruiken: Cynthia van der Linden

OPLEIDING
Cynthia heeft haar opleiding gevolgd als leerling Kap en Grime bij de Nederlandse Opera Stichting (nu genaamd: De Nederlandse Opera), onder leiding van Daan Spreksel.

THEATER
Cynthia heeft als pruikenmaker gewerkt op het atelier van STa (Stichting Theater Techniek Amsterdam, de voorloper van het ITA, Toneelgroep Amsterdam) en werkte daarnaast voor toneelgroep Centrum en Publiekstheater. Vervolgens verbond zij zich aan het Ro theater, waar zij jarenlang als hoofd Kap en Grime de voorstellingen verzorgde van o.a. Pieter Kramer [Ja zuster, nee zuster, De gelaarsde poes, Repelsteeltje en de blinde prinses, Lang en Gelukkig], Guy Cassiers [De Proust-cyclus] en Alize Zandwijk [Portia, Kattenmoeras, Oresteia, Branden, Kusten en Bossen]. Ook was Cynthia verantwoordelijk voor de Kap en Grime bij diverse grote musicalproducties zoals Cabaret, Fiddler on the Roof, Soof, Annie, Charlie and the Chocolate Factory, Wolfgang het Wonderjong en Dagboek van een herdershond. Daarnaastwerkte zij voor diverse andere gezelschappen, waaronder NDT, Opera2Day, Maas theater, Utrechtse Spelen en momenteel veel voor het Nationale Theater in Den Haag.

TELEVISIE
Cynthia werkte mee aan diverse producties voor de VPRO waaronder Kreatief met Kurk, Casa Poetica, Rambo en Ramboen Zeeuwsmeisje.

Home Cast & creatives Cynthia van der Linden